Ga naar inhoud
Komische film over drie zussen die de bruiloft van hun broer Nino willen voorkomen. Als hij trouwt zal hij namelijk het familiehotel in Portugal erven.
Voor deze komische speelfilm heeft de regisseuse zich laten inspireren door Tsjechovs toneelstuk Drie Zusters. Zus & Zo - grotendeels gespeeld door acteurs uit toneelgroep De Trust - gaat over drie zussen van in de dertig en hun jongere broertje Nino. Als de zussen horen dat hun broertje gaat trouwen zijn ze stomverbaasd omdat ze niet beter weten dan dat Nino homo is. Dan slaat de paniek toe. Als Nino trouwt zal hij het familiehotel Paraiso in het zonnige Portugal erven en vallen hun eigen toekomstdromen in het water. Wanda wil er een galerie beginnen, Sonja hoopt daar op een beter leven met haar overspelige man en Michelle ziet het verblijf als een uitvlucht uit haar hectische bestaan van liefdadigheidswerk. De film volgt de drie egoïstische zussen die tevergeefs van alles in de strijd gooien om de trouwerij te voorkomen. Tijdens de feestelijke voorbereidingen in Portugal grijpen ze zich vast aan hun laatste strohalm: de aanstaande bruid moet de waarheid weten. Jacob Derwig kreeg Gouden Kalf voor beste acteur.

Titel: Zus & zo
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 46 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gast van het Jaar
Editie: NFF 2013

RomantiekInternationaal

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur (2002)
Jacob Derwig

Gouden Kalf nominaties

Beste Regie (2002)
Paula van der Oest
Beste Actrice (2002)
Sylvia Poorta

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.