Ga naar inhoud
Still

Zombie - The Resurrection of Tim Zom

Regie: Billy Pols
Rauw portret van Tim Zom, alias Zombie. Opgegroeid tussen geweld en criminaliteit ontwikkelt de langharige rebel uit Rotterdam-Zuid zich tot een van de beste skateboarders ter wereld.
Tim Zom, alias Zombie, groeide op tussen geweld en criminaliteit in een probleembuurt in Rotterdam-Zuid. De langharige rebel heeft zich tijdens zijn jeugd vastgebeten in het skateboarden dat nu zijn leven lijkt te redden. De rauwe documentaire volgt Tim vanaf het moment waarop hij zijn internationale doorbraak beleeft. Beelden van spectaculaire kickflips en rail grinden worden afgewisseld met pijnlijk openhartige interviews. Lukt het Zombie een skateboardheld te worden en zich los te vechten van zijn duistere verleden?

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Still fotografie
Titel: Zombie - The Resurrection of Tim Zom
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 12 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2014
Gouden Kalf Competitie Jongerenprogramma NFF Jaarselectie MaatschappijSport

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.