Ga naar inhoud
Documentaire over een sportinternaat in Turkije waar jongens uit arme plattelandsdorpen ervan dromen om worstelkampioen te worden. Trainen en leren, vriendschap en competitie in een nieuwe wereld ver van huis.
Documentaire over de vriendschap, competitie en strijd van zes 12-jarige jongens op een sportinternaat in de Turkse provincie Amasya. De jonge tieners komen van het platteland. Sommigen zijn voor het eerst weg van huis en moeten zich aanpassen aan de nieuwe wereld van de school. Ze dromen ervan om worstelkampioen te worden, maar moeten ook slagen voor het schoolexamen. Het leven in een Turkse microkosmos, vastgelegd in een intieme, observerende stijl. Een mannenwereld waarin de kinderen de eerste stappen naar volwassenheid zetten en leraren de vaderrol vervullen.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Montage
Productiebedrijf
Kaliber Film
Filmalti
Distributie
Cinema Delicatessen
Postproductiebedrijf
Raamw3rk

Titel: Young Wrestlers
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Debuutcompetitie, Gouden Kalveren, Inschrijving GK
Editie: NFF 2016

SportMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.