Ga naar inhoud
Still

Wij zijn 18

Regie: Tomas Kaan
Als jongensboek gestructureerde documentaire die de verhalen vertelt van autochtone, allochtone, stadse en plattelandse jongens op de grens van volwassenheid. Hoe is het voor hen om achttien te zijn?
Afgesloten van de buitenwereld wordt een groep jongens die elkaar niet kennen door de filmmaker een week lang bij elkaar gezet. Hun afkomst is verschillend - autochtoon, allochtoon, stads en plattelands - maar hun leeftijd is gelijk. Wat betekent het voor de uiteenlopende jongens om achttien jaar oud te zijn? Openhartige verhalen over ouders, vriendschap, drank, drugs, seks en agressie worden in de documentaire afgewisseld met scènes van een doorleefde nacht die de energieke jongeren op de grens van volwassenheid met elkaar beleven.


Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Sound Design
Still fotografie
Productiebedrijf
Hazazah Pictures
Omroep
VPRO TV
Titel: Wij zijn 18
Jaar: 2014
Duur : 55 minuten
Soort: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014
Gouden Kalf Competitie NFF Jaarselectie Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.