Ga naar inhoud
De soundscape speelt de hoofdrol in deze intieme film bestaande uit de telefoongesprekken van een hulpverlener in de nacht, die zonder pretentie maar met groot respect eenzame mensen te woord staat.
Wanneer mensen ten einde raad zijn en het in de nacht niet meer zien zitten is daar Gerard. In de telefoongesprekken die hij met radelozen voert, ontkent hij geen enkel pijnlijk feit, spreekt hij de eenzamen niet tegen en biedt hij geen oplossingen. Hij luistert. Tegen de achtergrond van leegstaande gebouwen, kantoren en verlaten straten ontvouwt zich de intimiteit van het anonieme menselijke gesprek.

Credits

Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
St. Joost School of Art & Design

Titel: Welterusten
Jaar: 2014
Duur : 13 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Studenten Competitie, Studentenfilms AKV|St. Joost Breda
Editie: NFF 2014

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.