De Kift-frontman Ferry Heijne vaart uit en ontmoet in deze muzikale documentaire mensen die hun soms weemoedige verhaal met hem delen. De poëtische fanfarepunk langs de waterkant biedt troost.
Al dertig jaar bespeelt De Kift de internationale podia met poëtische fanfarepunk. In deze muzikale documentaire vaart frontman Ferry Heijne uit, op zoek naar avontuur en inspiratie. De patrijspoorten omlijsten het schrale winterlandschap. Onderweg luistert Heijne naar de levensverhalen van mensen die hij tegenkomt. In de verhalen klinken eenzaamheid, weemoed en doorzettingsvermogen door: vaste ingrediënten van De Kift-liedjes. De strijd van het leven inspireert tot nieuwe muziek en blijkt een wonderschone ode aan de droefenis.

Credits

Scenario
Production Design
Kostuumontwerp
Set geluid
Muziek

Titel: Water wieg me
Jaar: 2019
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020

Muziek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.