Ga naar inhoud
Filmmaker Erik de Bruyn klopte bij beroemde exponenten van de Nederlandse muziekscene - onder wie Jan Akkerman, Harry Sacksioni en Daniël Lohues - aan om erachter te komen wat de gitaar voor hen betekent.
De gitaar is meer dan zomaar een instrument: jongens ontlenen er status en sexappeal aan. En sommige jongens verdienen er hun geld mee. Filmmaker Erik de Bruyn klopte bij beroemde exponenten van de Nederlandse muziekscene aan om erachter te komen wat het instrument voor hen betekent. Een inkijk in de psyche van Jan Akkerman, Harry Sacksioni, Arthur Ebeling, JB Meijers, Anne Soldaat, Daniël Lohues, George Kooymans, Eelco Gelling, Jan Hendriks, Anton Goudsmid, Rudy de Queljoe en Pablo van de Poel.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
DOXY
Omroep
NTR TV

Titel: Gitaarjongens
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 5 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2013

MuziekKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.