Ga naar inhoud
Still

Voordeel van de twijfel

Regie: Martijn van de Vrie
Hij wordt de Martinus Nijhoff van de rap genoemd. Hoe het jongetje dat niet naar karate wilde zich aan zijn moeilijke jeugd ontworstelde en nu als de gevierde Fresku zijn leven en emoties tot rapnummers smeedt.

Het had weinig gescheeld of de populaire Eindhovense rapper Fresku was in een riemenfabriek gestrand. Een gerapte noodkreet werd zijn redding. Platenbaas Kees de Koning hoorde dat het 'schaamteloos eerlijk' was. Zijn ouders, vrienden en Fresku zelf vertellen hoe hij worstelde met een moeilijke jeugd en liever strips tekende dan naar karate ging. Zijn rapnummers, die royaal door deze documentaire zijn gestrooid, laten zich nu beluisteren als een autobiografie vol emotie.

Titel: Voordeel van de twijfel
Jaar: 2013
Duur : 45 minuten
Soort: Korte Documentaire
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht NFF Debuutcompetitie MuziekKunst & CultuurMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.