Ga naar inhoud
Still

Vogel Vrij

Regie: Edward Cook
Waar mens en vogel hetzelfde luchtruim delen ontstaan botsende belangen. Hoe krijgen we vliegtuigen in en vogels uit de lucht? Het schaakspel tussen mens en natuur is een strijd zonder eind.

Wie is de baas in de lucht, de mens of de vogel? Een botsing tussen vliegtuig en vogel kan tot een catastrofe leiden. Uit alle macht wordt geprobeerd om de gevederde lastposten rond het vliegveld uit de lucht te houden. Op beeldende wijze doet deze documentaire verslag van de niet altijd even zachtzinnige strijd. Betrokkenen - van jager en valkenier tot piloot en robotmaker - getuigen van hun uiteenlopende omgang met de vliegende dwarsliggers. Een schaakspel dat ondanks inzet van moderne technologie nog lang niet ten einde is.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Tangerine Tree
Omroep
VARA TV
Titel: Vogel Vrij
Jaar: 2015
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015
Panorama Natuur & MilieuMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.