Ga naar inhoud
Mensen met torenhoge schulden verschijnen voor de Haagse rechtbank en hopen toegelaten te worden tot de schuldsanering. De rechters buigen zich over de vraag of de schulden ‘te goeder trouw’ zijn gemaakt.
Verschillende mensen met hoge schulden - vaak tienduizenden en in sommige gevallen zelfs miljoenen euro’s - verschijnen voor de Rechtbank Den Haag. Zij hopen toegelaten te worden tot de schuldsanering, zodat ze na drie jaar schuldenvrij een nieuwe start kunnen maken. De rechters luisteren naar hun verhalen en beslissen over hun lot door steeds een moeilijke afweging te maken: hebben ze hun schulden ‘te goeder trouw’ gemaakt en recht op een schone lei? Of blijven ze de rest van hun leven in het rood?

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Een van de jongens
Omroep
KRO-NCRV
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie

Titel: Vergeef me mijn schulden
Jaar: 2017
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.