Ga naar inhoud
Still

Ver van Daan

Regie: Rogier Timmermans, NSC
Met zijn manisch depressieve aandoening ontwrichtte Daan zijn gezin emotioneel en financieel. Dertig jaar later doorbreekt zoon Roderik het zwijgen over deze pijnlijke familiegeschiedenis.
Roderik Schaepman kan zich nagenoeg niets herinneren van de periode toen hij negen jaar was en zijn manisch depressieve vader van het een op het andere moment vertrok. Ontredderd en met een grote financiële schuld bleef het gezin destijds achter. Pas jaren later dook Daan weer op. Over het pijnlijke verleden wordt nog steeds gezwegen, maar die situatie wil Roderik nu doorbreken. In deze persoonlijke documentaire gaat hij op zoek naar antwoorden bij zijn vader, moeder en broer. Zijn de familiebanden nog te herstellen? En in hoeverre lijkt Roderik op zijn vader?
Titel: Ver van Daan
Jaar: 2014
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015
Gouden Kalf Competitie Competities Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.