Ga naar inhoud
Poëtische documentaire over de ongrijpbare mistral die zo’n 130 dagen per jaar door de Provence raast. Welke sporen laat deze beruchte, ontregelende wind na in het landschap en haar bewoners?
Zo’n 130 dagen per jaar raast de onvoorspelbare en koude mistral door de Franse Provence. Deze beruchte wind laat zijn sporen na in het landschap en in de levens van de bewoners van deze streek. Hij ontregelt, daagt uit, kwelt en inspireert. De verhalen van diverse streekbewoners schilderen een persoonlijk portret van het fenomeen mistral. Of zijn hun verhalen vooral een afspiegeling van de mensen zelf? Deze poëtische documentaire gaat op zoek naar de betekenis van deze magistrale wind en mengt het tastbare gaandeweg met het ongrijpbare.

Credits

Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Muziek
Productiebedrijf
Nederlandse Filmacademie
Omroep
NTR
Postproductiebedrijf
Captcha!

Titel: Un Chanteur Invisible
Jaar: 2019
Duur : 27 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Studentencompetitie
Editie: NFF 2019

MaatschappijNatuur & Milieu

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.