Innemend en levendig portret van Lily, een meisje uit een krakersmilieu dat haar bosrijke geboortegrond moet inruilen voor een jeugd in een keurig dorp. Haar veerkracht blijkt haar grootste bezit.

Lilly woont met haar moeder en broers Robbin en Melvin in een krakersgemeenschap in het bos. De groene oase biedt hen alle ruimte voor een fantasierijk kinderleven. Dan wordt de commune geruimd en hun houten huis met de grond gelijkgemaakt. Lilly verhuist naar een standaard woonwijk binnen de bebouwde kom. Hervindt ze tussen de stoeptegels een nieuwe vrijheid? Een fijnzinnige hommage aan de vindingrijkheid van een bijzonder meisje.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Montage
Productiebedrijf
HALAL
Omroep
Evangelische Omroep (EO)

Titel: Uitgekraakt
Jaar: 2011
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2012

Sociaal maatschappelijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01