Ga naar inhoud
Wat als je kind een sporttalent blijkt en al jong in een wereld vol verwachtingen, spanningen, teleurstellingen en offers terechtkomt – net als jijzelf? Persoonlijke documentaire over een complexe opvoedparadox.
Intieme documentaire, waarin de maakster haar getalenteerde negenjarige zoon en de wijze waarop ze hem begeleidt in de turnwereld, onderzoekt. Ook volgt ze andere ouders die in hetzelfde topsport-schuitje zitten, en richt ze de camera op de coach. Hoe ondersteun je je kind het beste, terwijl je als ouder onwillekeurig met diezelfde gevoelens van verwachtingen, spanningen en teleurstellingen worstelt? Enerzijds hopen ouders dat hun kind uitblinkt, maar anderzijds willen ze vooral een gelukkig kind en zijn prestaties ‘heus’ niet zo belangrijk.

Credits

Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Postproductiebedrijf

Titel: Turn!
Jaar: 2019
Duur : 56 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2019

SportJeugdMaatschappij

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2019)
Esther Pardijs

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.