Een nieuw fenomeen verovert het internet: authentieke Chinese rap. Maar tegelijkertijd worstelen de rappers met de vraag wat wel en niet kan onder de nieuw aangekondigde censuur.
Bewakingscamera's alom in de grote Chinese stad Chongqing, en vergezeld van de waarschuwing dat 'moreel verdachte personen' hun recht op spreken in het openbaar verliezen. Niet bepaald de meest stimulerende omgeving voor jonge mensen die iets anders zoeken dan de overheidsslogans. Met tattoos en hiphop plegen ze artistiek verzet. Een trip door de nacht van Chongqing met zijn subcultuur van rappers die ook het internet veroveren, waar de censuur al op ze wacht. 'Ik wil alleen maar mijn gevoelens uiten', zegt een van hen.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
Dieptescherpte
Distributie
Square Eyes

Titel: Trapped in the City of a Thousand Mountains
Jaar: 2018
Duur : 24 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Forum van de Regisseurs
Editie: NFF 2019

PolitiekMaatschappijMuziek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.