De jonge Tarik helpt zijn vader bij een illegale klus. Hij droomt van een schouderklopje, maar de prijs voor die waardering is hoog. Bij een ongeluk onderweg verliest Tarik zijn onschuld.
De elfjarige Tarik helpt zijn vader 's nachts met werkzaamheden die het daglicht niet kunnen verdragen. Wanneer er onderweg een ongeluk gebeurt, krijgt de jongen eindelijk de waardering van zijn vader waar hij zo naar verlangt. Maar voor die schouderklop moet hij wel zijn onschuld verliezen in dit dicht op de huid gefilmde vader-zoondrama met veel nadruk op het gevoel van de jongen.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Set geluid
Sound Design

Titel: Nachtschade
Jaar: 2017
Duur : 14 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: L'OR Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2017

DramaPolitiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.