Ga naar inhoud
Drie Cubaanse transgenders in een land vol paradoxen. Terwijl de staat jaarlijks vijf geslachtsoperaties sponsort, botsen ze nog steeds op oude problemen, zoals seksisme, armoede en prostitutie.
Verandert Cuba in een paradijs voor transgenders? Eén keer per jaar vliegen een Nederlandse en een Vlaamse plastisch chirurg naar Havana om vijf Cubaanse transgenders te opereren. Mariela Castro, de dochter van de president, heeft een staatsprogramma voor transgenderzorg opgezet als aanvulling op de revolutie van 1959. Intussen hebben de transgenders Odette, Juani en Malú als 'nieuwe helden' nog steeds te maken met oude problemen, zoals discriminatie, seksisme, armoede en prostitutie. De paradoxen van een eiland dat zelf in transitie is.

Credits

Coproducent
Scenario
Research
Set geluid
Muziek

Titel: Transit Havana
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Gouden Kalveren, Inschrijving GK
Editie: NFF 2016

GenderMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.