Ga naar inhoud
Tijdens een roadtrip wordt de vriendschap van een groep bevriende kunstenaars getest. Wordt het tijd om hun wilde haren kwijt te raken, of blijven ze doorgaan tot de tank leeg is?

De leden van professioneel danscollectief 155 - jong begonnen als vrienden, nu allemaal dertigers - hebben behoefte om hun hectische levens te ontvluchten en maken samen een roadtrip op hun motorfietsen. Betekent ouder worden ook je dromen van vroeger aan de wilgen hangen? Kunnen ze leven zonder applaus? Met empathie en nieuwsgierigheid gemaakte documentaire van Cláudio de Oliveira Marques, die met zijn afstudeerfilm Een onvergetelijk afscheid onder andere de VPRO Documentaireprijs 2017 won.

Credits

Producent
Sound Design
Set geluid
Productiebedrijf
[boondocs]

Titel: Tot de tank leeg is
Jaar: 2020
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Debuutcompetitie, Educatie MBO
Editie: NFF 2020

DansKunst & CultuurVriendschapReizen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.