Documentaire over Nederlandse journalisten die al jaren korte metten maken met de kindslavernij in de cacao-industrie. Ze brachten hun zelfbenoemde slaafvrije chocoladereep op de markt: 'Tony's Chocolonely'.
Als onderdeel van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde probeerde een stel Nederlandse journalisten in 2003 korte metten te maken met de kindslavernij in de cacao-industrie. Hun reis op weg naar een slaafvrije cacaowereld duurt voort tot op de dag van vandaag. Met een grote dosis humor en doorzettingsvermogen hebben de journalisten hun eerste zelfbenoemde slaafvrije chocoladereep op de markt kunnen brengen. De documentaire toont de ontstaansgeschiedenis van dit 'Tony's Chocolonely'-merk dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste chocoladebedrijf van Nederland.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Tony: Van chocoladecrimineel tot wereldverbeteraar
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2016

EtenMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01