Ga naar inhoud
Documentaire waarin vijf briljante, internationale wetenschappers ons meenemen in hun zoektocht naar een revolutionaire doorbraak. Wat drijft hen en hoe verleggen ze bestaande grenzen?
Hoewel de menselijke evolutie drijft op uitzonderlijke denkkracht, is het denkproces nog altijd een mysterie. Want hoe denken de meest briljante geesten van onze tijd? Wat drijft hen, welke gevaren moeten ze overwinnen en hoe gaan ze voorbij alle bestaande grenzen? Deze documentaire tracht antwoord te vinden op deze vragen en volgt vijf van de meest vooraanstaande wetenschappers ter wereld in hun zoektocht naar een doorbraak, op het Institute for Advanced Study in Princeton (ooit de thuisbasis van Einstein). Met onder meer Nima Arkani-Hamed en Robbert Dijkgraaf.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Animatie
Productiebedrijf
BNNVARA
Omroep
BNNVARA
Postproductiebedrijf
FeverFilm

Titel: The World of Thinking
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 8 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.