Magisch realistische film gebaseerd op het Russische sprookje De Vuurvogel op muziek van Igor Stravinsky.
Visueel schouwspel van de Nederlandse cineast Lucas van Woerkum gecombineerd met de klassieke klanken van Stravinsky. Het Radio Filharmonisch Orkest speelt live de muziek bij Van Woerkums nieuwe Symphonic Cinema-productie, waarbij zijn beelden het Russische sprookje een bijzondere filmische lading geven. De filmmaker zit zelf tussen het orkest om het tempo van de film perfect synchroon te laten lopen met de uitvoering.

Synopsis
Magisch realistische film gebaseerd op het Russische sprookje De Vuurvogel op muziek van Igor Stravinsky. Na het overlijden van zijn vrouw leeft Keizer Kashkei eenzaam in zijn herinneringen. In een vervallen kasteel wordt hij verzorgd door betoverde bedienden. Kashkei's verwaarloosde dochter kan deze situatie niet langer aanzien en gebruikt haar magische krachten om de confrontatie met haar vader aan te gaan.

Titel: The Firebird
Jaar: 2014
Duur : 30 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2014

MuziekKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.