Ga naar inhoud

Als kind kun je alle dagen spelen: vadertje en moedertje, hutten bouwen, voetballen op straat. Maar als je volwassen bent? Dan ook! Of is dat toch een beetje gek: een volwassen kerel in een ridderpak?


De Nederlandse historicus Johan Huizinga is een van de meest invloedrijke schrijvers op het gebied van spel en cultuur. Zijn Homo Ludens uit 1938 wordt nog steeds gelezen om de concepten van spel in woorden te vangen. In haar even speelse documentaire vangt regisseur Sanne Rovers de aantrekkingskracht van spel juist in beeld. Ze citeert Huizinga, maar laat daarna alle theorie varen om simpelweg spelende volwassenen te tonen. In een opzwepende, poëtische montage smelten al hun vormen van spel samen in een dans van de spelende mens.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking

Titel: Teledoc Campus - De spelende mens
Jaar: 2018
Duur : 27 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

SportMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.