Dicht op de huid gefilmd dubbelportret over vallen en overeind komen. Ruige Rotterdamse Rodney laat in zijn koffiezaak Heilige Boontjes de jonge Mitchel reïntegreren. Vindt die weer de houvast die hij nodig heeft?

Heilige Boontjes is een koffiezaak in hartje Rotterdam. Rodney heeft de dagelijkse leiding. Hij stoomt ex-delinquenten en jongeren die moeilijk aan een baan komen klaar voor de arbeidsmarkt. Waaronder Mitchel. "Het maakt me niet uit hoe vaak je op je bek gaat, het gaat erom hoe je weer opstaat", houdt Rodney hem voor. Als liefhebbende surrogaat-vader ziet hij in Mitchel een jongere versie van zichzelf. Zijn missie om Mitchel weer een plek in de samenleving te geven is verbonden met de wonden uit zijn eigen jeugd.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Productiebedrijf
Copper Views Film Productions
Omroep
BNNVARA
Postproductiebedrijf
Postready

Titel: Teledoc Campus - De boontjes
Jaar: 2020
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01