Ga naar inhoud
Echtpaar probeert relatie te redden met een tweede huwelijksreis naar Argentinië. Romantisch? Levensgevaarlijk, als ze per ongeluk een moordpartij met hun videocamera vastleggen en ze moeten rennen voor hun leven. Relatiedrama vermomd als rauwe actiefilm.

Johan en Saar arriveren in Argentinië bij wijze van tweede huwelijksreis. Hun relatie staat op springen en deze vakantie is de laatste reddingspoging voor hun huwelijk. Voor dochter Roos die in Nederland achterbleef registreren ze alles met hun videocamera. De persoonlijke ontboezemingen en twijfels zijn waarschijnlijk niet voor dochterlief bedoeld. Wat als een relatiedrama begint, verandert in een nonstop-actiefilm wanneer het koppel per toeval een afrekening vastlegt. De moordenaar is een politieagent in functie, en dat betekent dat Johan en Saar moeten rennen om het vege lijf te redden; survival als relatietherapie. De ongure krochten van Buenos Aires zorgen voor de couleur locale terwijl het handheld-camerawerk en de lange shots dynamiek in deze beklemmende thriller brengen.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Sound Design
Visual Effects

Titel: Taped
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 21 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, De Belofte, Specials & Events
Editie: NFF 2012

Blik naar buiten(land)Misdaad

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice (2012)
Susan Visser

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.