Echt­paar probeert relatie te redden met een tweede huwelijk­sreis naar Argen­tinië. Roman­tisch? Levens­gevaar­lijk, als ze per ongeluk een moord­partij met hun video­camera vast­leggen en ze moeten rennen voor hun leven. Relatiedrama vermomd als rauwe actiefilm.

Johan en Saar arriv­eren in Argen­tinië bij wijze van tweede huwelijk­sreis. Hun relatie staat op springen en deze vakantie is de laatste reddings­poging voor hun huwelijk. Voor dochter Roos die in Neder­land achterbleef registr­eren ze alles met hun video­camera. De persoon­lijke ontboezemingen en twijfels zijn waarschi­jn­lijk niet voor dochter­lief bedoeld. Wat als een relatiedrama begint, veran­dert in een nonstop-actiefilm wanneer het koppel per toeval een afrekening vastlegt. De moor­de­naar is een poli­tieagent in functie, en dat betekent dat Johan en Saar moeten rennen om het vege lijf te redden; survival als relati­ether­apie. De ongure krochten van Buenos Aires zorgen voor de couleur locale terwijl het hand­held-camer­awerk en de lange shots dynamiek in deze beklem­mende thriller brengen.

Titel: Taped
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 21 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2012

Blik naar buiten(land)Misdaad

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice (2012)
Susan Visser

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte