Tijdens een treinreis dwars door Tanzania komen de kleurrijke verhalen van de passagiers tot leven. Een rijdende microkosmos die veel zegt over de problemen in het land, maar ook over de menselijke overlevingskracht.
Drie dagen en nachten duurt deze Oost-Afrikaanse reis. Uit het levendige gekrioel doemen de hoofdpersonages op. In de derde klas zit Isaya, een oude Masai die het hoofd moet bieden aan vooroordelen jegens zijn volk. Rukia in de tweede klas is een onafhankelijke vrouw die een bar runt bij de mijnen. Ze houdt zich staande in een keiharde mannenwereld, en hoopt een plek te vinden waar ze een nieuw leven kan beginnen. Peter reist eerste klas. Ooit leider van een misdaadbende, nu een dominee die zijn geld verdient door (arme) volgelingen te laten betalen voor zijn dubieuze diensten. Regisseur Van Velzen woonde zelf vele jaren in het naburige Kenia. Op het Tribeca Film Festival in New York bekroond met de prijs voor beste camerawerk in een documentaire.

Credits

Producent
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
SNG Film

Titel: Tanzania Transit
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.