Ga naar inhoud
Anne heeft een passie voor gekke taalkronkels. Het leven zelf gaat haar in deze romantische komedie en verfilming van de gelijknamige bestseller minder goed af. Geen liefde, geen carrière en gedoe met de familie. Maar verschijnt daar een fotograaf op het witte paard?
Wie weet dat het gelijknamige boek van Paulien Cornelisse de inspiratiebron was, zal niet verbaasd zijn dat Anne's lichtvoetige belevenissen gekruid zijn met vermakelijke taalkwesties. Stopwoorden, verhaspelingen, rare babynamen - Anne heeft er een duidelijke mening over. Maar voor de glossy waar ze werkt mag ze enkel over mode en design schrijven. Haar leven staat in de pauzestand. Geen man, een suffe baan en ook nog de zorg voor haar dementerende vader. Ze staat op het punt ontslag te nemen wanneer ze plots een knappe fotograaf mag interviewen. Is dit het vuurwerk dat haar het levensgeluk brengt?

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Visual Effects

Titel: Taal is zeg maar echt mijn ding
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

DramaHumor

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.