Er rust een taboe op het praten over zelfmoordgedachten. Waarom is dat zo ingewikkeld, en wat gebeurt er als je er wél over praat? De vrijwilligers van een online hulpdienst bewijzen dat luisteren levens kan redden.

Bij de anonieme hulpdienst 113Online praten vrijwilligers met mensen die zelfmoordgedachten hebben. Deze documentaire laat niet alleen zien hoe ze dat moeilijke werk aanpakken, maar maakt ook ruimte voor de verhalen aan de andere kant van de lijn. Hoe kan het dat zoveel mensen om ons heen ogenschijnlijk normaal functioneren terwijl ze tegelijkertijd naar de dood verlangen? Wat zijn de strohalmen waaraan ze zich vastklampen? Het wordt duidelijk dat je geen professional hoeft te zijn om iets voor hen te betekenen. Luisteren kan levens redden.

Credits

Uitvoerend Producent
Research
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
De Familie Film & TV
Omroep
Human TV

Titel: Strohalm
Jaar: 2015
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Panorama
Editie: NFF 2015

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.