Ga naar inhoud
Still

Spoken van Viggo

Regie: Cinta Forger, Walther Grotenhuis
Onthullende documentaire over ex-gevangene Viggo die over zijn bewogen leven wil schrijven. Met het bekijken van familiearchiefbeelden en gesprekken met zijn zusters, worden oude wonden opengereten.
Vijftiger Viggo probeert zijn leven op te pakken na een gevangenisstraf. Hij is chronisch ziek, wil afscheid nemen van het criminele bestaan en besluit een boek te schrijven over zijn bewogen verleden. Daartoe duikt hij in deze onthullende documentaire in de familiearchieven. Zijn vader, een verzetsstrijder, filmde zijn gezin vaak. Na het zien van die beelden bespreekt Viggo het pijnlijke verleden met twee van zijn zussen. Zij blijken al net zo beschadigd als hijzelf. In het bijzijn van de camera worden oude wonden opengereten.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Windmill Film
Omroep
NCRV TV
Titel: Spoken van Viggo
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2015
Gouden Kalf Competitie Competities Misdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.