Ga naar inhoud
Leerlingen van het praktijkonderwijs gaan de confrontatie aan met zichzelf, door in gesprek te gaan met hun eigen spiegelbeeld. Direct, intiem, openhartig en zonder zelfmedelijden.
Wat vertel je jezelf als je in de spiegel kijkt? In deze documentaire is de spiegel ook een cameralens. Scholieren van het praktijkonderwijs, voor wie vmbo te moeilijk is, gaan in gesprek met hun eigen spiegelbeeld. Ze vertellen eerlijk en zonder zelfmedelijden over de kwetsbare kanten van hun bestaan, praten over hun dromen en hindernissen en over hun ‘anders-zijn’. De ‘praktijkers’ getuigen, ondanks alle tegenslagen, van een grote veerkracht. Ook de gedreven docenten van de leerlingen gaan, kijkend in de spiegel, de confrontatie aan.

Credits

Sound Design
Geluidsnabewerking

Titel: Spiegeldromen
Jaar: 2018
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.