Ga naar inhoud
Drama over ex-renner Simon van Beneden. Deze ooit veelbelovende wielrenner zag zijn carrière plotseling stranden, maar keert twintig jaar na die rampzalige dag toch terug in de wielersport, als soigneur.
Wielrenners kunnen afzien en worden erom bewonderd. Voor Simon van Beneden geldt dat niet. Deze ooit veelbelovende wielrenner heeft meer geleden dan menig renner, maar niemand kent zijn naam. Toch heeft hij, zo toont dit drama, zijn rol binnen de sport gevonden. Niet op de fiets, maar als masseur, ploegleider, psycholoog en voedingsdeskundige. Twintig jaar na het abrupte einde van zijn carrière keert Van Beneden terug naar de Franse Vogezen als 'meester van de voorzienigheid'.

Titel: Soigneur
Jaar: 2013
Duur : 18 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht, NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2013

SportNFF Talent

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.