Het land van lederhosen en dirndls krijgt tegenwoordig ook Fatima en Mohamed als toerist op bezoek. Maar hoe goed passen de westerse en Arabische werelden bij elkaar?
In Oostenrijk krijgen de buitenlandse bezoekers allerlei instructies. Vrouwen mogen zich kleden zoals ze willen, gelieve niet af te dingen in de winkel en eten doen we aan tafel. Maar die westerse normen en waarden zijn niet voor iedereen gesneden koek, en soms ook lastig in praktijk te brengen. Observerende, poëtische documentaire over de ontmoeting tussen Arabische en westerse toeristen in een idyllisch Oostenrijks dorp.

Credits

Producent
Sound Design
Productiebedrijf
Copper Views Film Productions

Titel: Show Us Your Smile
Jaar: 2020
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020

MaatschappijBuitenlandGender & identiteit

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01