Ga naar inhoud

Documentaire over zes bevriende twintigers met tomeloze energie, wilde dromen en grote verlangens. Tot één van hen onverwacht overlijdt. Wat blijft over van hun gevoel van onsterfelijkheid?

Zes beste vrienden, allemaal twintigers, staan midden in het leven. Ze zitten vol onbegrensde energie, wilde dromen, grote verlangens. Tot Dave sterft. Deze grootste waaghals van het stel overlijdt ten gevolge van een scooterongeluk. In deze documentaire reflecteert de vriendengroep op dat allesbepalende moment. De jongens bespreken hun angsten, jaloezie en woede. In hoeverre zijn ze nog de ‘jonge jongens’ die ze eerst waren, en hoe kijken ze nu naar hun toekomst?

Titel: Short Trip
Jaar: 2020
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2020

MuziekVriendschap

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.