Er komen betere, maar ook steeds duurdere medicijnen tegen kanker. Deze documentaire volgt onderzoekers en patiënten die een nieuwe behandeling testen. De marktwerking in de zorg blootgelegd.

Er komen betere medicijnen tegen kanker, maar ze worden ook steeds duurder. In een tijd waarin commerciëler moet worden gedacht, volgde Roel van Dalen anderhalf jaar lang twee onderzoekers die in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis werken aan een nieuwe medicijnencocktail. We zien hoe de eerste drie patiënten deze experimentele behandeling ondergaan. Tegelijkertijd legt de documentaire de invloed van de marktwerking in de zorg bloot. Gaat het lukken om de nieuwe medicijnen op grote schaal aan kankerpatiënten te verstrekken?

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
De Familie Film & TV
Omroep
NCRV TV

Titel: Schaken met de dood
Jaar: 2015
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Panorama
Editie: NFF 2015

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.