Ga naar inhoud
Documentaire waarin een Boliviaanse skiliftbestuurder sneeuw en ijs op de gletsjer ziet verdwijnen. Terwijl klimaatwetenschappers onheilspellende veranderingen meten, eert hij de aloude berggeesten.
In Bolivia zijn de gletsjers aan het smelten. Samuel, een oude bestuurder van een skilift, kijkt uit over het dak van de wereld. Generaties lang leefde en werkte zijn familie in de besneeuwde bergen, maar nu blijft de sneeuw weg. Kale, bruingekleurde rotsen vervangen het statige wit. De documentaire laat zien hoe door klimaatverandering het leven en de tradities veranderen of zelfs verdwijnen. Terwijl wetenschappers onheilspellende ontwikkelingen meten en bediscussiëren, eert Samuel onder de voortglijdende wolken de aloude berggeesten.

Credits

Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Clin d'oeil films
BALDR Film
A Private View
Distributie
Deckert Distribution GmbH
Cinema Delicatessen

Titel: Samuel in the Clouds
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Grenzeloos Nederlands, Coproductie
Editie: NFF 2016

Natuur & MilieuMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.