Een liefdesverhaal tussen een tapdanseres, een pianist en een antieke filmcamera uit 1922. Karakteristieke dansfilm in zwart-wit, vol kleine beeld-, montage- en dansgrapjes.
Een liefdesverhaal tussen een tapdanseres, een pianist en een antieke filmcamera. De zogenoemde hand crank-camera uit 1922 blijkt niet alleen een instrument voor het filmen van een danschoreografie, maar vormt hoe langer hoe meer ook het letterlijke podium voor de danseres. Danseres en camera raken middels ritme met elkaar versmolten en het karakteristieke tap-geluid klinkt naast het brommende geluid van de rollende filmcamera. Karakteristieke dansfilm in zwart-wit, vol kleine beeld-, montage- en dansgrapjes.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Cast (hoofdrol)

Titel: Point Taken - Dancin' the Camera
Jaar: 2016
Duur : 9 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2016

Kunst & CultuurDans

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01