Intiem portret van modeontwerper Fong Leng, die in de jaren zeventig naam maakte met haar extravagante creaties. Kleurrijke jassen en jurken met dierlijke toepassingen, in leer, bont en geplooide zijde.
Fong Leng is als modeontwerpsters een icoon. Haar kleding is onderdeel van ons nationaal geheugen. Liefhebbers van mode en feestjes vochten in de jaren zeventig om kaartjes voor haar groots opgezette modeshows in onder meer de Beurs van Berlage en Carré. Nog niet eerder vertoonde beelden hiervan zijn in de documentaire Diva Fong Lengte zien. Fong Leng was en is nog steeds een voorbeeld van creativiteit en ambitie. In de film krijgen we een beeld van de Diva zelf; Eigenzinnig en anti-burgerlijk. Ook nu nog is ze een Diva.
We zien ook dat ze niet graag de touwtjes uit handen geeft, ze bemoeit zich volop tegen ‘haar’ film aan. Een film die de kracht van een vrouw laat zien, die tot hoge leeftijd aan het scheppen blijft. Diva Fong Leng is een intiem portret en ontdekkingsreis ineen.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Interakt Productions B.V.
Fever Film
Omroep
AVROTROS
Muziek
KH Music

Titel: Diva Fong Leng
Jaar: 2019
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

Kunst & CultuurGeschiedenisLGBTQ+

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.