Dansfilm waarin de harde scheidslijnen tussen lichaam en ziel, leven en dood, en hemel en hel vervagen wanneer een jongen zijn stervende moeder moet loslaten. Met danslegende Louise Lecavalier.
Dansfilm over een jongen en zijn stervende moeder waarin filmmaker Boudewijn Koole en choreograaf Jakop Ahlbom twee tijdslagen met elkaar verweven om zo de overgang van de ene bewustzijnstoestand naar de andere te onderzoeken. Zij zetten vraagtekens bij het dualistisch denken, waarbij de wereld wordt onderverdeeld in lichaam en ziel, hemel en hel, leven en dood. Hoe hard is de grens? Wat gebeurt er in het tussengebied? Welke rol speelt onze verbeelding hier? Met danslegende Louise Lecavalier.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Muziek
Cast (hoofdrol)
Cast (bijrol)
Choreografie
Productiebedrijf
JvdW film
Omroep
NTR TV

Titel: Point Taken - Off Ground
Jaar: 2013
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2013

Mediafonds 25 JaarKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.