Ga naar inhoud
Still

Roger Raveel - De schilder, de dood & de muze

Regie: John Albert Jansen
Portret van Roger Raveel in zijn negentigste levensjaar. De beroemde Vlaamse kunstenaar is na de dood van zijn vrouw - zijn muze - opnieuw verliefd. Hij laat zich nog één keer inspireren.
Portret van Roger Raveel in zijn negentigste levensjaar. Raveel was de belangrijkste Vlaamse schilder van de tweede helft van de vorige eeuw. Zijn vrouw, die decennialang zijn muze was, overleed anderhalf jaar geleden. Na een periode van stilte is de oude meester nu opnieuw verliefd en laat hij zich nog één keer inspireren. Tegelijkertijd blikt hij in de documentaire terug op zijn leven en werk. Een film over vergankelijkheid én ongebreidelde levenslust.
Titel: Roger Raveel - De schilder, de dood & de muze
Jaar: 2013
Duur : 59 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht InternationaalRomantiekKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.