Ga naar inhoud
Stills

SKAM NL - seizoen 1 & 2

Regie: Bobbie Koek, Isabel Lamberti, Floor van der Meulen
Vernieuwende tv-serie met social media-extensies over een groep middelbare scholieren. Remake van een Noors fenomeen dat zowel lineair als online wordt uitgezonden en tot interactie uitnodigt.

'Skam' betekent schaamte in het Noors. Deze Nederlandse Skam neemt de kijker mee in hoe de puberende generatie van nu omgaat met schaamte. De serie maakt gebruik van video en sociale media om de doelgroep te bereiken. Omdat onduidelijk is wanneer, waar en in welke vorm de volgende verhaalsnipper verschijnt, worden de kijkers annex volgers geprikkeld om met elkaar in discussie te gaan. Skam speelt zo een spel met de vervagende grens tussen fictie en realiteit.
Titel: SKAM NL - seizoen 1 & 2
Jaar: 2019
Duur : 19 minuten
Categorie: Interactief project
Editie: NFF 2019
Gouden Kalf Competitie Kunst & CultuurJeugdDramaMaatschappijRomantiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.