Ga naar inhoud
Muzikale droomreis bij het gelijknamige muziekstuk van de ongeneeslijk zieke zanger Thé Lau. Terwijl de klok in het ziekenhuis tikt en de morfine begint te werken, slaat de angst voor de dood toe.
Muzikale droomreis bij het gelijknamige muziekstuk van de ongeneeslijk zieke zanger en schrijver Thé Lau. In deze indrukwekkende confrontatie met de dood beschrijft de frontman van de Nederlandse band The Scene een nacht in het ziekenhuis. Terwijl de klok tikt, wacht een man op wat gaat komen. Als de morfine begint te werken, slaat ook de angst voor de dood toe. In zijn hallucinaties reist hij door een web van herinneringen, beelden en emoties, tot er bijna een gevoel van berusting ontstaat. Een nieuwe dag begint. Of is het de hemel?

Credits

Scenario
Production Design
Geluidsnabewerking
Muziek
Cast (hoofdrol)
Choreografie
Productiebedrijf
CAROS
Postproductiebedrijf
Filmmore

Titel: Platina Blues
Jaar: 2014
Duur : 40 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

Muziek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.