Ga naar inhoud
Still

Plan C

Regie: Max Porcelijn
Misdraaddrama in Amsterdam-Noord, met even sukkelige als gevaarlijke criminelen, catastrofaal verlopende misdaadplannen, droge dialogen en inktzwarte humor.
Voor rechercheur Ronald Plasmeyer zijn illegale pokertoernooien geen werk, maar een ernstige gokverslaving. Hij zit tot over zijn oren in de schulden bij een Chinese onderwereldfiguur. Nadat die Plasmeyers ex-vrouw en zoontje heeft geïntimideerd, bedenkt Ronald een plan: bij wijze van schuldsanering moet kruimelboefje Gerrit Ketting geweldloos een pokertoernooi overvallen waar Ronald aan het spelen is. Een perfect alibi en een waterdicht plan, ware het niet dat Gerrit er ene Bram Gotsbach als derde man bijhaalt. Gotsbach blijkt een onberekenbare boef met psychopathische trekjes in dit misdaaddrama met een flinke dosis inktzwarte humor. Speelfilmdebuut van regisseur/scenarist Porcelijn die eerder met hoofdrolspeler Ruben van der Meer zijn eindexamenfilm De Ontgoocheling maakte.
Titel: Plan C
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2012
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Misdaad

Gouden Kalf winnaar

Beste Mannelijke Bijrol (2012)
René van 't Hof
Beste Scenario (2012)
Max Porcelijn

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (2012)
Ruben van der Meer
Beste Film (2012)
Gertjan Langeland
Beste Film (2012)
Sander Verdonk
Beste Film (2012)
Denis Wigman
Beste Muziek (2012)
Erik-Jan Grob
Beste Montage (2012)
Marc Bechtold
Beste Regie (2012)
Max Porcelijn

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.