Ga naar inhoud
Still

Park

Regie: Dré Didderiëns
Elk park herbergt een unieke mix van flora, fauna en menselijke gasten. De documentairemaker laat zich leiden door zijn verwondering over het gedrag van mens en dier in een Eindhovense stadsoase.
Elk park herbergt een unieke mix van flora, fauna en menselijke gasten. Zo ook het Philips de Jonghpark. Deze stadsoase in Engelse landschapsstijl kenmerkt zich door monumentale bomen en slingerende wandelpaden en werd in 1920 door de familie Philips aan Eindhoven geschonken. De filmmaker laat zich op intuïtieve wijze leiden door zijn verwondering over het gedrag van mens en dier in dit fraaie stadspark. Niet alleen bezoekers en de camera, maar ook het park zelf manifesteert zich als een levende, observerende entiteit.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Zuidenwind Filmprodukties
Titel: Park
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2014
NFF Jaarselectie Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.