Ga naar inhoud
Beeldend kunstenaar Ronald Ophuis toont gewone mensen onder extreme omstandigheden. Zijn grote doeken vol geweld en menselijk lijden dwingen zonder te moraliseren via pijnlijke idenficatie tot zelfinzicht.
De confronterende grote schilderijen van Ronald Ophuis tonen grof geweld en lijden. Regisseur Catherine van Campen volgt de schilder tijdens het ontstaansproces van een nieuw doek en reist met hem naar Sierra Leone. Zowel de voormalige kindsoldaten als de media in Sierra Leone vragen de schilder naar het waarom van zijn werk, dat een hen bekend maar afgesloten verleden verbeeldt. Ophuis’ ultieme doel is via stilering tot zelfonderzoek aan te zetten.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Zuidenwind Filmprodukties
Omroep
NTR TV

Titel: Painful Painting
Jaar: 2011
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, De Belofte
Editie: NFF 2012

Kunst & CultuurBlik naar buiten(land)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.