Ga naar inhoud
Still

Ouwehoeren

Regie: Rob Schroder, Gabriëlle Provaas
Tweelingzussen Louise en Martine Fokkens zijn al bijna 50 jaar bekende gezichten op de Wallen. Louise is gestopt, maar Martine zit nog steeds achter het raam. Openhartige documentaire over de gein, de geheimen en de schaduwkanten van het vak.

Louise en Martine Fokkens zijn een eeneiige tweeling van 69. Ze werkten bijna een halve eeuw samen op de Amsterdamse Wallen, achter het raam. Zo zagen ze ‘hun’ rosse buurt veranderen in een toeristenattractie waar grote criminelen de scepter zwaaien en de concurrentie steeds jonger wordt en van verder weg komt. Louise is door reumaklachten gedwongen gestopt, maar Martine zit nog steeds in het vak. Voor deze openhartige documentaire werd de opmerkelijke tweeling een jaar gevolgd. Het resultaat is een inkijkje in de wereld van de betaalde liefde waar de gordijnen doorgaans gesloten zijn. Wat zijn de geheimen en codes van het metier? Tussen de vrolijke noten en anekdotes dringen zich ook wrangere vragen op. Hoe is het om een leven lang je lijf te verkopen? En wat betekent het om ouder te worden: als hoer, maar uiteraard ook als mens?

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Submarine Film
Omroep
VPRO TV
Distributie
A-Film Distribution
Titel: Ouwehoeren
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 18 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2012
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Sociaal maatschappelijk

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire) (2011)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.