Ga naar inhoud
Een Iraanse choreografe probeert in haar nieuwe thuisland de onbenoembare pijn uit het verleden een stem te geven. Wanneer haar broer bij haar aanklopt, krijgt de reikwijdte en diepte van die pijn nog meer reliëf.
Geen taal waarin zoveel woorden bestaan voor de notie van pijn als in het Farsi. Wanneer de van oorsprong Iraanse choreografe en danseres Arezo onaangekondigd bezoek krijgt van haar broer Koshan, wordt deze constatering het leitmotiv van een verstilde, emotionele krachtmeting tussen twee vluchtelingen. Waar leidt pijn tot verkramping, waar tot toenadering? In sobere kleurstelling verbeeldt de regisseur de worsteling van twee creatieve mensen die proberen uiting te geven aan een onuitsprekelijk trauma uit het verleden dat ze gemeenschappelijk hebben, maar niet kunnen delen.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Production Design
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: One Night Stand IX - Arezo
Jaar: 2014
Duur : 50 minuten
Categorie: Televisiedrama
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.