Ga naar inhoud
Na de zelfdoding van haar zus bleef Marieke achter met een machteloos gevoel en veel vragen. In deze intieme film zoekt de documentairemaker naar antwoorden bij zichzelf en haar familie.
Het perron van station Blankenberge is verlaten. Het is dit station waar filmmaker Marieke Widlak haar zus voor het laatst zag. Langzaam zet de trein zich in beweging. We gaan op reis. Marieke vraagt haar ouders en jongere zus wat zij zich herinneren van het laatste moment op dit treinstation. Hebben zij ook het gevoel tekortgeschoten te zijn? Afwisselende vergezichten tussen de gesprekken door nodigen de kijker uit om de interviews te overdenken. Een film over familie en rouw en een ode aan het uitspreken van liefdevolle waardering.

Credits

Producent
Sound Design
Kleurcorrectie
Grafische vormgeving
Productiebedrijf
Willem de Kooning Academie
Postproductiebedrijf
Korrel Film

Titel: Nu of nooit meer
Jaar: 2018
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Studentencompetitie
Editie: NFF 2018

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.