Ga naar inhoud
Actuele politieserie met Amsterdam als decor, over rechercheur Dana die na haar scheiding van het sjieke Zuid naar een volksbuurt in Noord verhuist. Zij en haar team moeten een raadselachtige moordzaak oplossen.
Actuele politieserie over de Amsterdamse rechercheur en teamleider Dana, die haar achtergrond als psycholoog inzet bij het oplossen van misdaden. Na haar scheiding verhuist ze met haar puberende dochter van het welgestelde Zuid naar een volksbuurt in Noord en probeert ze haar leven weer op te pakken. Een raadselachtige moordzaak loopt als een rode draad door de serie. De titel verwijst niet alleen naar de twee wijken, maar ook naar fenomenen als sociale rancune, klassenjustitie, zelfverrijking en de groeiende tegenstelling tussen arm en rijk.

Titel: Noord Zuid
Jaar: 2015
Duur : 50 minuten
Categorie: Televisiedrama
Competities: Panorama
Editie: NFF 2015

MisdaadDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.