De Heideroosjes was Nederlands meest succesvolle punkband. Na 23 jaar besloten Marco, Frank, Fred en Igor te stoppen. Hoe slaan deze vrienden uit het Limburgse dorp Horst zich zonder de band door het leven?
In 1989 beginnen vier vrienden uit het Limburgse dorp Horst de punkband de Heideroosjes. Ze groeien uit tot een act van wereldformaat. In september 2012 zetten ze er een punt achter. Muziekjournalist Leon Verdonschot schreef (samen met Guuz Hoogaerts) eerder al de biografie van de Heideroosjes met de titel Een teringtyfustakkeband. In deze documentaire volgt hij de vier muzikanten na hun afscheidsconcert in Brussel. Hoe slaan Marco, Frank, Fred en Igor zich zonder de band door het leven?

Credits

Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Hans Heijnen Filmmaker
Omroep
L1 televisie

Titel: Mooi geweest: Een leven na de Heideroosjes
Jaar: 2013
Duur : 59 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014

GeschiedenisMuziek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01