Ga naar inhoud
Stills

Mijn broer en ik

Regie: Xena Maria Evers
Persoonlijke documentaire waarin de maakster de relatie met haar broer onderzoekt. Terwijl zij beiden opgroeiden in een vrijgevochten gezin, bekeerde haar lievelingsbroer zich tot de islam.
Terwijl Xena zichzelf als feministisch, links en ruimdenkend mens beschouwt, kon ze toch nooit werkelijk accepteren dat haar lievelingsbroer zich bekeerde tot de islam. Hij is gelukkig als moslim, maar hangt nu een godsdienst aan die haar vreemd is, met denkbeelden die lijnrecht tegenover die van haar staan. In deze persoonlijke documentaire probeert ze zonder (voor)oordelen naar het nieuwe leven van haar broer te kijken. Ze dwingt zichzelf om met hem in gesprek te gaan en met eigen ogen te zien wat haar broer in zijn geloof vindt.

Credits

Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
VPRO
Omroep
NPO
VPRO
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie
Titel: Mijn broer en ik
Jaar: 2018
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019
NFF Debuutcompetitie Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.