Ga naar inhoud
Tobias, die het thuis niet makkelijk heeft, is blij met zijn nieuwe meester Kees. De jonge leraar maakt van elke les een feestje. Maar, zo vraagt de strenge schooldirectrice zich af, doet ‘Mees Kees’ zijn werk eigenlijk wel goed?

Als Tobias’ juf met zwangerschapsverlof gaat, komt Meester Kees haar vervangen. Mees Kees is een stagiair die alles nog moet leren en hij haalt de gekste dingen uit om zijn klas geschiedenis of aardrijkskunde bij te brengen. Van moppen tappen tot Spider-Man kijken of op de tafels staan; niets is te raar. Het lukt Tobias door deze leuke lessen om zijn verdrietige thuissituatie een beetje te vergeten. De kleine jongen bloeit helemaal op. En ook de rest van de klas geniet erg van Mees Kees. Maar dan waarschuwt de strenge directrice dat de jonge leraar volgens de boekjes en vaste lesmethodes moet werken. Er komt bovendien snel een inspecteur die dat gaat testen. Kan Mees Kees wel zijn gekke, spontane zelf blijven én streng en volgens de regels lesgeven? Gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave.

Titel: Mees Kees
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 21 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, De Belofte, Focus: Familiefilm
Editie: NFF 2012

Gouden Films

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2012)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.